Odontura aspericauda Rambur, 1838


Odontura aspericauda: Male (Andalusia, Maro, late March 2015) [N] Odontura aspericauda: Male (Andalusia, Maro, late March 2015) [N] Odontura aspericauda: Male (Spain, Andalusia, Cabo de Gata, late March 2015) [N] Odontura aspericauda: Male (Spain, Andalusia, Cabo de Gata, late March 2015) [N] Odontura aspericauda: Male (Spain, Andalusia, Cabo de Gata, late March 2015) [N] Odontura aspericauda: Male (Spain, Andalusia, Cabo de Gata, late March 2015) [N] Odontura aspericauda: Habitat (Spain, Cabo de Gata, late March 2015) [N] Odontura aspericauda: Habitat (Andalusia, Maro, late March 2015) [N] Odontura aspericauda: Habitat (Andalusia, Maro, late March 2015) [N]

Habitat:
Odontura aspericauda inhabits habitats that have a rich structure such as bushy slopes, brooms, garigues or similar places.

Life cycle:
Adults occur very early. I recorded first males in lower altitudes in Andalusia already in late March 2015. The animals are usually found on small bushes.

Remarks:
Endemic to southern and eastern Iberian Peninsula.